Проведоха се общинските конференции на БСП във Видин, Брегово, Димово, Ново село, Чупрене, Макреш, Бойница, Ружинци, Грамада, Блоградчик

Апр 10, 2016 ВИДИН Новини БСП 0 1267

Десетте общински конференции във Видинско номинират Миков за лидер на БСП

Михаил Миков е единствената номинация за председател на Националния съвет на БСП от проведените отчетно-изборни конференции във Видин, Брегово, Димово, Ново село, Чупрене, Макреш, Бойница, Ружинци и Грамада, по информация на зам.-председателя по организационните въпроси на Областния съвет на БСП Димитър Велков. Социалистите в Белоградчик издигат Михаил Миков и Драгомир Стойнев.

Предстои провеждането на последната общинска конференция в град Кула на 16 април.

Общинската конференция на БСП във Видин, която бе проведена в събота, гласува и специална декларация до 49-ия конгрес, в която се настоява да бъдат отстоявани и продължени днешната политика на партията и взетият от сегашното ръководство ляв курс. В декларацията социалистите изразяват пълната си подкрепа и съгласие с политиката на БСП по отношение на заявеното идейно идентифициране на партията и възстановяването на позиционирането й в по-левия спектър на политическата координатна система.

След проведените, от началото на настоящата отчетно-изборна кампания, конференции в общините Димово и Грамада - местните партийни структури бяха поети от нови общински председатели. Досегашните ръководители имат по два мандата и според Устава на БСП нямат право на нов. Социалистите в Димово избраха за свой лидер Наташа Трайкова, а в Грамада - Славчо Стойков. В община Ружинци бе преизбран досегашният председател Иван Иванов.