ПОЗИЦИЯ на общинските съветници от БСП – Видин

26.10.2018 г.

Безпрецедентно отношение към опозицията в Общинския съвет на Видин бе демонстрирано от управляващото мнозинство на ГЕРБ, ДПС, десницата и земеделците по време на тържествената сесия за Димитровден на 26 октомври 2018 г.

Днес на общинските съветници от БСП бе попречено да упражнят правото и задължението да участват в работота на колективния орган на местно самоуправление. 

Днес се оказа, че за нас няма място в местния парламент.

Нещо повече, председателят на Общинския съвет от управляващото мнозинство предостави мястото на заместник-председателя Людмил Димитров от БСП на кмета Огнян Ценков. Нещо, което дори Цвета Караянчева не си е позволявала
 в Народното събрание – да предоставя мястото на някой от заместниците си на Бойко Борисов. 

Тази демонстрация в празничния Димитровден показва едно – незачитане на демократичните ценности, пълна самозабрава, чувство за самодостатъчност и на неуважение не само към общинските съветници от опозицията, но и към хилядите хора, които са гласували за тях и са ги избрали.

Затова, уважаеми съграждани, ако ви е скъпа демокрацията, ако ви е скъп Видин, догодина ще имате възможност да направите така, че този Димитровден да е последен с това управляващо мнозинство. 

Честит празник!

Общинските съветници от БСП - Видин