Областният съвет на БСП и групата на общинските съветници отдадоха почит на борците ни за свобода

03.03.2019

В старопрестолната столица бе отбелязан Националния празник на Република България – Трети март. Програмата започна със заупокойна молитва в с. Иново. По –късно се проведе празнично шествие от музей „Конака“ до площад „Бдинци“. Част от него традиционно бяха общинските съветници на БСП. Почитта си към героичния подвиг на загиналите за свободата ни социалистите отдадоха с поднасянето на венци и цветя.

Групата на общинските съветници честити Националния празник на всички българи и напомня, че с подписването на Санстефанския мирен договор се сбъдва съкровената мечта на нашите предци да живеят в свободна държава. 141 години по-късно ние трябва да помним историческите факти, а именно, че Руско-турската война завършва с победа на участниците в антиосманската коалиция, начело с Русия.

Свободата е воля за достоен живот на бъдещите поколения. Нека да покажем, че и ние, днешните видинчани сме наследили неукротимия дух на прадедите ни, извадили сме си поуките от миналото и сме готови да се борим за достойно бъдеще. В противен случай ни очаква „новото“ робство.