Деница Златева във Видинско: Хората в Северозапада не виждат справедливост

Май 12, 2019 ВИДИН Новини Избори 0 1684

Кандидатите за евродепутати Деница Златева и Емил Георгиев посетиха Арчар, Кула и Ново село

"Къде е справедливостта в регион като Северозападния, някога един от най-проспериращите в България, а сега - превърнат в най-бедния и най-бързо обезлюдяващия? Колко реални инвестиции достигнаха до този регион - няколко големи фирми, приближени до властта, се регистрираха проформа, за да се възползват от преференциалното финансиране, без да развиват дейност на територията на Северозапада. Къде е довеждащата инфраструктура за Дунав мост 2? Мостът функционира от години, а пътят Ботевград-Видин продължава да бъде само мираж." Това каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България" и заместник-председател на НС на БСП след срещите с жители на Арчар, Кула и Ново село. 

Златева днес е в област Видин заедно с Емил Георгиев от листата на "БСП за България". Двамата посетиха неделния пазар в с. Арчар, общ. Димово, и се срещнаха с жители на Кула и Ново село. 

По думите на Златева на европейско ниво предстои финализирането на бюджета за следващите 7 години. "От вашия вот зависи как ще се разпределят средствата за България - ще продължават ли да се дават милиарди за големите градове, а за селата и малките общини да остават трохи; ще продължаваме ли да субсидираме само едрите зърнопроизводители и да пренебрегваме малките земеделски стопанства", каза заместник-председателят на НС на БСП.

Златева беше категорична: "Хората са гневни и искат промяна. Изборите на 26 май са първата стъпка в тази посока. Това е възможност да гласуваме за промяната на България и Европа."

Емил Георгиев обърна внимание на сериозните проблеми със замърсяването във Видинска област - едни от най-високите нива на фини прахови частици във въздуха. "Като хора, занимаващи се със земеделие, не може да не ви правят впечатление и промените в климата напоследък - градушките и поройните дъждове", каза още той.