Водач на листата на БСП за 5-ти многомандатен видински избирателен район е Филип Попов

06.02.2021г.

Водач на листата на БСП за 5-ти видински многомандатен избирателен район е Филип Попов, който е депутат в 42-то, 43-то и 44-то НС. Той бе номиниран от общинските конференции на БСП във Видинско. Изпълнителното бюро на БСП със свое решение от 3 февруари определи водачите на листи за парламентарните избори, които предложи на Национални съвет. НС ги утвърди с гласуване на 5 февруари.

Сред избраниците на ръководството на левицата са икономисти, финансисти, юристи, лекари, както и други професии. Най-младият от кандидат-депутатите е на 31 години, а най-възрастният - на 68 години. 7 от избраните водачи на листи в страната ще са нови лица в парламента, а 23-ма вече имат стаж в Народното събрание, уточняват от пресцентъра на БСП.

Националният съвет на БСП е утвърдил и позициите в листите за депутати за предстоящите избори от гражданските квоти и коалиционните партньори на партията. За кандидат-депутатската листа на БСП за Видински 5-ти избирателен многомандатен район от гражданските квоти и коалиционните партньори са определени 2 и 6 място, съобщи за БТА депутатът Филип Попов. Той уточни, че с включването на кандидат-депутати в листите на второ и шесто място от гражданските квоти и коалиционните партньори се надява да се консолидира гражданската енергия на предстоящия вот и така БСП да успее да спечели победа над  ПП ГЕРБ.