Нинова от Видин: Можем да се справим. Трябва ни ред, предсказуемост и разумни решения

Мар 18, 2021 ВИДИН Новини Избори 0 2384

Има 4 причини БСП да бъдем единствената алтернатива

„Всеки ден ГЕРБ увеличават хаоса. Не могат да овладеят ситуацията, създават паника и управляват кризата през страха на хората. Трябва да се направи точно обратното“, заяви Корнелия Нинова по време на обиколката си в Северозападна България по отношение на неуредиците във ваксинационния процес.

Председателят на БСП бе категорична в необходимостта от следните мерки: „Ред, предсказуемост, спокойни и разумни решения без паника:

1.       Да се възстановят списъците на рискови групи.

2.       Личните лекари да се заемат с ваксинирането.

3.       Спешно да се осигурят ваксини извън договорените - руска и китайска.

4.       Да се обособят ковид болници и чисти болници, за да продължи нормалното функциониране на здравните заведения и за други заболявания.

5.       Да се обяви данъчна ваканция за бизнеса.

6.       Да се подпомогне всяко домакинство с ежемесечна сума.

Можем да се справим!“

Нинова обяви, че „Срутището ГЕРБ се вижда най-ясно в Северозапада“ и призова социалистите от Видинско: „Оценявайте партиите по резултатите, а не по думите. След 11 години управление на ГЕРБ сме най-бедни в Европа, най-бързо изчезващата нация, с над 47 процента неграмотни деца, най-корумпираната страна и на последните места по свобода на изразяване. Днес сме изправени пред съдбоносен избор - да продължаваме така или да мобилизираме силите и достойнството си като народ и да направим промяна. Уважавам всички малки партии и хората, които ги избират, но е факт, че само БСП има възможност да победи ГЕРБ. Всичко друго е разпиляване на гласове и бетонира статуквото“, заяви на среща с актива на БСП председателят на партията Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти поясни: „Защо БСП сме единствената алтернатива:

1. Защото от всички представящи днес себе си като опозиция на ГЕРБ, само ние не сме били в коалиция или договорки с тях и не сме избирани с техни гласове на високи държавни постове. А имахме тази възможност, но я отказахме. Ние не предаваме интересите на тези, които ни подкрепят.

2. Ние сме единствено алтернатива, защото 4 години всичко, което обещахме, внесохме като закони и го отстоявахме в парламента. Не само говорим, а действаме.

3. Направихме промяната първо при нас и скъсахме със задкулисието и скритите договорки вътре в партията, за да претендираме, че можем така чисто и почтено да управляваме и страната.

4. Днес имаме ясен и конкретен план за управление и листи от честни хора-професионалисти, които да изпълнят този план с грижа за хората. Централно място в този план заема регионалната политика“.

„За 11 години управление на герб този район обедня още повече. За такива райони трябват не общи мерки, а целенасочена държавна  политика. Подготвени сме със специален закон с гаранционен фонд от сто милиона лева годишно за инвестиции в производство и работни места, образование, земеделие и жилищна политика в този край“, заяви пред социалисти и симпатизанти от Видин Нинова.