Филип Попов, БСП: Планът за първите 100 дни ще помогне за по-бързото излизане от кризите

Nov 04, 2021 Новини Избори 0 949

04.11.2021г.

„БСП за България“ е единствената политическа сила, която има конкретни, ясни и точни мерки, включително и за първите 100 дни на бъдещия редовен кабинет. Това, което ние категорично и ясно предлагаме, за да може българският народ да преодолее всички кризи, са няколко спешни мерки, за които ще търсим и подкрепа в следващото Народно събрание.“ Това заяви Филип Попов, водач на листата на "БСП за България" във Видин, в ефира на БНТ.

„Това са намаляване на ДДС на храните от малката потребителска кошница, намаляване на ДДС и акциз на енергоносителите, държавата да субсидира до 200 киловатчаса на енергийно бедни семейства, както и да не се изключва електричеството за период от 6 месеца на семейства, които не могат да платят веднага“, посочи социалистът. Той добави и още едно от предложенията на левицата, а именно свръхпечалбите на енергийните дружества да се разпределят между бизнеса и домакинствата.

Филип Попов обясни, че ще търсят подкрепа от всички, които се съгласяват с предложенията на левицата, но няма как да водят диалог с ГЕРБ и ДПС. „Ще водим диалог с всички, които търсят промяна, а не подмяна“, каза още той като допълни, че се търси и консенсус по отношение на външната политика на страната.