Филип Попов: Няма да допуснем да бъде заглушен викът на малките населени места

Сеп 14, 2022 ВИДИН Новини Избори 0 703

14.09.2022 г.

"След четиридневна обиколка из Видинския регион и срещи с кметове и кметски наместници бяха отчетени множество регионални проблеми. Но се усети стабилност и категоричност в намеренията и пътя за решаването им", това заяви водачът на листата на "БСП за България" в 5 МИР Видин Филип Попов по време на обиколката в региона.

Социалистът бе категоричен, че за 7-те месеца управление, в което БСП са участвали, са осигурили средства държавния бюджет за Северозапада в размер на около 10 млн. лева.

Разгледаха се и възможностите за изграждането на социални домове, както и центрове за лечение с минерална вода. Някои от кметовете споделиха за традиции и празници, които биха искали да бъдат отново в културния живот на жителите, но за тази цел имат нужда от съдействието на политик, осъзнаващ важността от културния живот в малките населени места. Водачът на листата се ангажира да съдейства на кметовете за всеки един от въпросите.

Кметовете на населени места благодариха на БСП за изпълнените обещания в социалната сфера, както и в сферата на земеделието. И двете страни бяха категорични, че има още много работа, която да се свърши докато поправят разрухата на предходното управление.

След срещите, Попов заяви: “Гражданите на Видин се интересуват още за цените на електроенергията, както и защо се увеличи цената на водата".