Найден Йонов е новият председател на БСП-Видин

19.12.2022 г.

БСП избра новото ръководство на общинската организация във Видин - 19 члена на Общинския съвет. Председател става Найден Йонов, който е член на партията от 10 години и бе избран с мнозинство от над 80%.

„Основната дейност, която бих искал да сътворя като председател на БСП във Видин, е обединяването и заздравяването на нашата организация", заяви Найден Йонов.

На срещата присъстваха още секретарят на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител от левицата Борислав Гуцанов, членът на Изпълнителното бюро проф. Радослав Гайдарски, както и 90% от делегатите.

Според народния представител Борислав Гуцанов икономическият растеж може да бележи края на демографската криза.

„Нашата цел е да върнем отново силата на БСП във Видин и на местните избори да бъдем първа политическа сила, така че действително да направим резултат, който Видин заслужава“, заяви Борислав Гуцанов. По думите му развитието на града трябва да тръгне по друг начин, за да се спре с обезлюдяването в региона. „Това може да спре единствено, ако наблегнем на икономиката, това е заложено в нашата програма за Северозапада", каза още социалистът.