БСП-Видин се включи в честванията на националния празник

Мар 03, 2023 Новини БСП 0 667

03.03.2023 г.

В деня на Националния празник – 3-ти март, Общинското и Областно ръководство на Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ във Видин се включи във възпоменателните чествания по повод  на 145-ата годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор и Освобождението на България от османско владичество.

Венци и цветя пред паметника на румънските воини в село Иново, паднали в боевете за Освобождението на Видин, положиха Филип Попов – член на Националния съвет на партията и водач на листата в предстоящите предсрочни парламентарни избори, кандидатът за депутат Добромир Тодоров, общинският съветник Величко Кирилов, както и много други видински дейци, представители на културни и обществени институции в града.

Водачът на листата Филип Попов, заедно със социалисти и кандидати за народни представители поднесоха венец от името на БСП – Видин на централния площад „Бдинци“ пред паметника на „Трети Пехотен Бдински полк“.

На честването присъстваха и членове на младежката организация, които закичиха с ленти на българския трибагреник реверите на видинчани. По традиция празникът продължи с тематична историческа възстановка за Освобождението на Видин, след което премина във всеобщо веселие на площада. Последва полагане на венец пред паметника на опълченците от видинския край, загинали в Руско-турската Освободителна война, пред Драматичния театър в града.Имаше гости и общински съветници, които също поднесоха венци.