Филип Попов: Подпомагането на родното земеделие е приоритет за БСП

Мар 11, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 681

11.03.2023 г.

Кандидатите за народни представители на „БСП за България“ от 5 МИР Видин, начело с водача на листата Филип Попов, се срещнаха със земеделски производители на Общинския пазар в града, с които обсъдиха основни наболели проблеми във водещия стопански отрасъл в областта. 

„От години българското земеделие е изправено пред сериозен колапс, поради недостатъчното субсидиране и  се нуждае от  навременна, целенасочена и работеща държавна политика сега“, каза водачът на листата Филип Попов и обясни, че в предизборната си платформа социалистическата партия залага на развито земеделие чрез ясни мерки за възраждане на отрасъла, сред които изграждане на високотехнологично поливно земеделие, спиране на контрабанда и вноса на занижени цени, ограничаване на прекупвачите, стимулиране на родното производство на екологично чисти, качествени български плодове и зеленчуци. 

Водачът на видинската листа поздрави зеленчукопроизводителите за труда и усилията, които въпреки предизвикателствата в аграрния сектор влагат, за да достигне продукцията им до крайните потребители и допълни, че мястото на българските плодове и зеленчуци е на родния пазар.  

 „Да! Можем – да спасим земята на България и българското село! Гласувайте за коалиция „БСП за България“ с номер 1 в бюлетината.“, призова Филип Попов.