Филип Попов: БСП сме алтернатива на коалицията на войната

Мар 18, 2023 Новини Избори 0 630

18.03.2023 г.

“Няма как изпращането на повече оръжия в Украйна да се отрази положително. Войната там има много тежки последици за България. Инфлацията в страната ни до голяма част се дължи на спекулата, но и на войната в Украйна. Затова в следващото Народно събрание едно от първите решения, които ще внесем, е таван на цените от малката потребителска кошница. Такива вече има и във Франция, и в Гърция”. Това заяви в ефира на БСТВ водачът на БСП във Видин Филип Попов. 

Според него останалите политически партии са едно: “Те са за въвличането на България във войната. За 3% дефицит, което означава спиране на всички социални разходи, извоювани от БСП. Това са около 22 млрд. - увеличаване на майчинските, пенсии, безплатни учебници, помощи за военно-инвалиди и много други”, каза още социалистът. 

По думите му само БСП предлага решение за бъдещето на България. “Останалите политически сили - ГЕРБ, ПП-ДБ ненапразно се кръстиха "коалиция на войната". Те искат да се изпраща повече и повече оръжия за Украйна. Няма как с бензин да гасиш пожар. Вече основни европейски лидери предлагат мирни преговори и дипломация - нещо, за което ние се обявихме първи и за съжаление, останахме единствени в България”, констатира Попов. 

Филип Попов коментира, че освен БСП, всички останали партии, включително “Левицата!”, са радетели на Истанбулската конвенция. “Ние стартирахме подписка за референдум в цялата страна срещу поетапното, но сигурно въвеждане на джендър идеология в училищата. Срещу това момченцата да се обличат с рокличка, както и децата сами да определят пола си.  Не искаме да сме родител-1 и родител-2. Това е удар срещу основната клетка на обществото в България - българското семейство. Това е морален удар срещу ценностите ни. Единствено БСП се противостои на това унищожаване на българското традиционно самосъзнание”, посочи той. 

Социалистът припомни, че именно БСП спря Истанбулската конвенция, която въвежда третия пол. “Съдът я определи за противоконституционна. Така че БСП е последователна в тази своя борба. Ние ще я изведем докрай, не заради БСП, а заради България и нашите деца. Не посягайте на българските деца”, призова той. 

Като водач във Видин, Попов обясни, че в последните 10 години целият Северозапад се превърна в опитен резерват. “Ние сме най-изостанали, най-бедни, най-безработни. Демографската криза при нас е катастрофа. За управляващите Видин все едно не е част от България”, посочи той и изложи какво е направила БСП в тази посока: “Успяхме да извоюваме 50% от всички европейски финансирания да отидат в Северна България. На второ място - докато Корнелия Нинова беше министър на икономиката, се опита да стартира проект специално за Видин за индустриалната зона на стойност 37 млн. лв. По този начин да бъдат привлечени чужди инвеститори, които ще създадат работни места”, посочи той. 

“БСП, когато беше в коалицията преди 2009 г., като приоритет в правителствената програма вкара тунела под Петрохан - дойде ГЕРБ на власт и го изкара. БСП вкара в Оперативна програма “Транспорт” 2014 – 2020 г. изграждането на високоскоростен път Видин-София - Борисов го изкара от програмата”, припомни социалистът и допълни: “В последното редовно правителство, в което участвахме, БСП успя да вкара като приоритет изграждане на ВЕЦ при Дунав - това означава 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата чиста, зелена енергия, както и поевтиняване на електричеството в цялата страна. Над 23 млн. бяха отпуснати за област Видин, благодарение на социалните политики на БСП”, каза още Филип Попов. 

По думите му единствената перспектива за хората в тези региони е "БСП за България". “На срещите ми с хората по места призовавам хората да не се продават. Защото това престъпление във Видин е жестоко. Нека да гласуват за когато преценят, но да не се продават, да не продават тяхното бъдеще и това на децата им за 50-100 лева”, призова социалистът и допълни, че при последните избори, със същия министър на вътрешните работи, спазването на честността и прозрачността на изборите е било пълен провал. “Държавата, която е призвана, има тези инструменти и е овластена да го прави, е абдикирала”, уточни той. 

На финала Филип Попов призова: “Подкрепете с номер 1 “БСП за България”, защото ние сме алтернативата. Ние доказахме, че изпълняваме това, което обещаваме. Защото без БСП, България рискува да влезе във война. Ако искате мирна България и да защитите българските деца и семейство, на 2-ри април с номер 1 в бюлетината подкрепете "БСП за България", заключи той.