БСП-Видин: Ще настояваме за спешно налагане на таван на цените

Мар 23, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 636

Кандидати за народни представители от Видин се срещнаха с избиратели в общините Ново село и Чупрене

Кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ във Видин Добромир Тодоров, Иванела Илиева и Георги Траянов обсъдиха с хора от селата Флорентин и Неговановци проблеми в малките населени места, които от години не намират решение, сред които обезлюдяването на региона и липсата на работни места. Кандидатската листа на социалистите дискутира и темата за високите цени на хранителните стоки в община Ново село, като акцентира, че коалиция „БСП за България“ ще настоява спешно за въвеждане на таван на цените от малката потребителска кошница.

Присъстващите изразиха подкрепа към програмата на социалистите и заявиха, че България има нужда от ляво ориентирана партия, която да мисли за хората. Адв. Соня Иванова постави акцент върху темата за развитие на селските райони в община Чупрене и запозна присъстващите на срещата с основните акценти в програмата на БСП. 

Социалистите представиха и целите на партията, за които ще настояват в следващия парламент, сред които необлагаем минимум в размер прага на бедност, като първа стъпка към прогресивно подоходно облагане, намаляване на ДДС на медицинските изделия и лекарствата, въвеждане на безплатно здравеопазване за децата до 14 години, нулев данък върху доходите от труд до 26 – годишна възраст.

 „Да! Можем. На втори април изберете №1 и коалиция „БСП за България“, апелираха за подкрепа кандидатите за народни представители от 5 МИР Видин.