Филип Попов: Искаме увеличаване на доходите и  ценова стабилност на пазара 

Мар 27, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 513

27.03.2023 г.

„Приоритет в работата ни е увеличаване доходите и покупателната способност на хората. За това БСП сме категорично против предложенията за бюджет на служебното правителство“. Това заяви на срещи с членове и симпатизанти в селата Кошава, Покрайна и Сланотрън водачът на листата във Видин Филип Попов. 

Той припомни, че благодарение на участието на  БСП в управлението на България вече са факт безплатните детски градини и ясли. Увеличено е майчинството, детските надбавки, ваучерите за храна на работещите българи, осигурена е еднократна помощ от 300 лв. за всяко дете до 4-ти клас и безплатни учебници до завършване на средно образование, премахнат е ДДС върху цената на хляба, въведен е таван на тока за домакинствата, а младите семейства получават необлагаем доход  в размер на 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца.  

„С ваша помощ и подкрепа ще реализираме и останалите акценти, които заложихме в нашата програма, а именно – борбата със спекулата, безплатни лекарства за децата до 14 години. Искаме да има здравеопазване освободено от такси за здравноосигурените, болниците да не бъдат повече търговски дружества, защото здравето не е стока и не може да се продава“, коментира още Попов и ясно заяви, че партията ревностно ще пази устоите в българското семейство, където място няма т.н трети социален пол. „Ще съхраним българските паметници и няма да допуснем България да бъде въвлечена във военни действия“, допълни водачът на 5 МИР Видин.  

Кандидатите за народни представители се срещнаха и с жители на община Димово. Продължава предизборната обиколка с хората, за да се чуят проблемите и в по-малките населени места и да се търсят алтернативни начини за решаването им. 

 „Да! Можем. С номер 1 в бюлетината - за по-добра България!“, призова Филип Попов.