Борислав Гуцанов, БСП: Записите от заседанието на ПП показват, че "дълбоката държава" е овладяла изцяло България

31.05.2023 г.

Организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов и зам.-председателят на партията Ирена Анастасова се срещнаха с делегация на БСП-Видин в Народното събрание. Народните представители обсъдиха със социалистите от Видин актуалните проблеми в страната, предложенията на БСП и решенията на Народното събрание.

По време на срещата Борислав Гуцанов изтъкна важността от спешното приемане на бюджет, но същевременно с това обърна внимание, че от изтеклите записи от заседанието на ПП е станало ясно, че "дълбоката държава" е овладяла изцяло България.

„Това е най-големият скандал от последните 30 години. Това е българският „Уотъргейт“. Подготвящото се правителство е коалиция на омертата, защото двете партии осъзнават, че ако не са във властта, ще бъдат установени всички крупни нарушения, които са правили и могат да бъдат свалени не един или два имунитета“, заяви народният представител от „БСП за България“.

Ирена Анастасова също подчерта, че готвещата се коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ е порочна.  Тя изрази съжаление, че всичко започнато преди година и половина в сферата на образованието е стопирано.

„Вредите, които нанася липсата на реформа в тази система, са с дългосрочен хоризонт и влияят върху развитието на всички сфери в обществения и икономически живот на страната“, отбеляза социалистката.