БСП стартира подписка във Видин срещу спирането на влакове

Янр 12, 2015 Новини БСП 0 1691

Областният съвет на БСП - Видин изразява своята подкрепа към справедливите  искания против стартиралото орязване на железопътния транспорт в страната и в частност против ликвидирането на няколко пътнически влака в най-бедния район на ЕС - Северозападна България

Областният съвет на БСП - Видин изразява своята подкрепа към справедливите  искания против стартиралото орязване на железопътния транспорт в страната и в частност против ликвидирането на няколко пътнически влака в най-бедния район на ЕС - Северозападна България. От днес в района  спират 2 пътнически влака между Видин и Мездра и 5 крайградски влака - един между Мездра и Враца, два между Монтана и Бойчиновци, и още 2 между Лом и Брусарци.

„Убедени сме, че нормалното функциониране на железопътния транспорт е въпрос както на национална сигурност, така и на социланата ангажираност на държавата по осигуряване на свободно придвижване на гражданите  на територията на страната. Свободното придвижване на хора, стоки и услуги е приоритет и достижение и на Европейския съюз, чийто член сме. След като служебното правителство на г-н Близнашки лиши от финансиране изграждането на високоскоростния път София – Видин, а кабинетът на четворната коалиция „Борисов 2” потвърди това решение, ограничаването на железопътния транспорт от и към Видин, ще постави Северозападна България и Видинска област в дълбока изолация.” Това се казва в позиция на областния съвет на БСП- Видин.  

Социалистите от района стартират подписка срещу водената от настоящото правителство и министър Ивайло Московски политика на поетапното спиране на железопътния транспорт. Те имат готовност за ефективни протести.