Проведе се съвместна трансгранична среща на жените - социалистки от областите Видин и Враца с жени – социалдемократки от Румъния

Юни 21, 2015 Новини БСП 0 1511

 Програма и решение за съвместна работа по секторни политики и сътрудничество приеха жените - социалистки от областите Видин и Враца, на съвместна трансгранична среща с жените - социалдемократки в област Долж, Република Румъния

 
Програма и решение за съвместна работа по секторни политики и сътрудничество приеха жените - социалистки от областите Видин и Враца, на съвместна трансгранична среща с жените - социалдемократки в област Долж, Република Румъния.
 
По време на срещата бяха обсъдени целите и задачите на клубовете на жените в двете страни. Насочено бе вниманието за съвместна работа по проблемите на джендър политиките, образованието и възпитанието на децата, както и работата по семейното възпитание и чуждестранния опит.
 
Жените социалистки бяха приветствани от Мирча Гуца, кмет на град Калафат, Кармен Чуйка, представител на жените - социалдемократки в  Калафат,  Рамона Димитру, съветник на евродепутата Виктор Бощинару и представители на областните ръководства на СДП,  град Крайова.
 
Предстои сътрудничество с жените от град Зайчар, Република Сърбия за учредяване на тристранен модел на сътрудничество.