Филип Попов се отчислява от Видинската партийна организация, преминава в друга организация на левицата

Сеп 04, 2015 Новини БСП 0 2445

Причината е несъгласие с водената политика на местно ниво

Депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов се отчислява от Видинската партийна организация в знак на протест срещу водената политика и подкрепата към сегашния кмет Герго Гергов за втори мандат. Той уточни, че до момента цели 6 ОПО-та и около 140 членове на общинската организация на БСП във Видин са подали молби за напускане и преминаване в друга общинска организация на левицата във Видинска област.

„Герго Гергов е обществено неприемлив кандидат. Той е разследван и с мярка за неотклонение", каза Попов. Той заяви, че ще продължи да работи за БСП, но е абсолютно несъгласен с провежданата политика от ръководството на видинската партийна организация и нейния председател Пламен Трифонов. Документи с искане за снемане на доверието от него са внесени отдавна за разглеждане в Националния съвет на БСП. Очаква се да бъде взето решение за това, както и за избор на кандидат за кмет на Видин, визирайки взетото под натиск, според него, решение на общинската конференция да подкрепи Герго Гергов за кмет, издигнат от граждански инициативен комитет.

Депутатът съобщи още, че срещу видински социалисти са започнали груби предизборни атаки. Пред медиите лидерът на младежката организация на БСП Димитър Велков показа призовка, която е получил от полицията по повод клеветнически публикации в интернет-издания. "Оказва се натиск върху всички, които са неудобни. С черен пиар се цели дискредитиране", допълни Попов.