Михаил Миков поздрави участниците в Събора на приятелите на Русия

Сеп 05, 2015 Новини БСП 0 2075

Председателят на БСП поздрави и всички приятели на Русия и на мира, които не са успели да се присъединят към срещата край яз. Копринка

„От името на Националния съвет на БСП, на Парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и от мое име ви поздравявам по повод Събора на приятелите на Русия край яз. Копринка. Това е 12-тата ви среща, което е доказателство за една установена вече традиция“. Това се казва в поздравителен адрес на председателя на БСП Михаил Миков до участниците в събора край Казанлък.

„В България винаги ще има приятели на Русия – това отношение на българите също носи традиционен характер и се предопределя от значимостта на историческите и културните връзки между народите на нашите две славянски страни. Убеден съм, че българското общество няма да забрави и чисто емоционалните връзки с руското, а ще предава духа на приятелство и близост на идните поколения“, отбелязва лидерът на социалистите.

„Поздравявам всички участници в Събора на приятелите на Русия. Поздравявам и всички онези десетки хиляди приятели на Русия и на мира, които по една или друга причина не са успели да се присъединят към събора!“, завършва Михаил Миков.

Предлагаме на вашето внимание пълния текст на поздравителния адрес:

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО СЛУЧАЙ 12-ИЯ СЪБОР НА ПРИЯТЕЛИТЕ НА РУСИЯ

Уважаеми дами и господа,

От името на Националния съвет на БСП, на Парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и от мое име ви поздравявам по повод Събора на приятелите на Русия край яз. Копринка. Това е 12-тата ви среща, което е доказателство за една установена вече традиция.

В България винаги ще има приятели на Русия – това отношение на българите също носи традиционен характер и се предопределя от значимостта на историческите и културните връзки между народите на нашите две славянски страни. Убеден съм, че българското общество няма да забрави и чисто емоционалните връзки с руското, а ще предава духа на приятелство и близост на идните поколения.

В условия на променлива и нестабилна международна обстановка, резултат на вредно и дори опасно за държави като България геополитическо противопоставяне, провеждането на мероприятия, които демонстрират приятелството между двата народа, въпреки конюнктурата на деня, е доказателство, че тази близост е плод на нормални човешки взаимоотношения. Тя не е подвластна на злободневието на политиката и не се влияе от спекулациите и манипулациите за междудържавните отношения, в които противоречията трябва да се преодоляват, а не задълбочават.

Не бива да забравяме, че днес стопанските връзки, бизнес контактите също стават жертва на санкции и контрамерки, свързани с конфликт, чието решение няма да дойде с мерки, ощетяващи всички в нашия регион. Съборът на яз. Копринка показва на първо място искреното желание на хиляди българи за запазване на нормалните и близки отношения с Русия и с руските граждани. То ще помогне за възстановяване на прекъснатите или застрашени връзки в други сфери на нашето взаимодействие с руската страна и пълноценните ни контакти с руския народ.

Поздравявам всички участници в Събора на приятелите на Русия. Поздравявам и всички онези десетки хиляди приятели на Русия и на мира, които по една или друга причина не са успели да се присъединят към събора!