Михаил Миков поздрави чирпанлии с двойния празник

Сеп 06, 2015 Новини БСП 0 1652

Своя висок дух чирпанлии не са губили никога

„Позволете ми от името на Националния съвет на Българската социалистическа партия, Парламентарната група БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и лично от свое име да ви поздравя по повод двойния празник – 130 години от Съединението на България и Деня на град Чирпан.” Това заявява председателят на БСП Михаил Миков в поздравителен адрес по повод 130 години от Съединението на България и Деня на град Чирпан. В него, председателят подчертава, че двата празника са неразривно свързани, защото гражданите на Чирпан са сред първите, които започват организирана борба за обединението на България и записват името на града в революционната летопис на Съединисткото движение.

„Своя висок дух чирпанлии не са губили никога”, заявява лидерът на социалистите. В поздравителният си адрес Михаил Миков казва също, че дори днес, в оскъдните времена на българския преход, градът на Яворов има с какво да се похвали. „Убеден съм, че това се случва и благодарение на кмета на града – госпожа Кичка Петкова. И се радвам, че тя е член на Българската социалистическа партия”, посочва той.

 

Следва пълният текст на поздравителния адрес:

 

Уважаема госпожо Петкова,

Уважаеми дами и господа,

Скъпи приятели,

Позволете ми от името на Националния съвет на Българската социалистическа партия, Парламентарната група БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и лично от свое име да ви поздравя по повод двойния празник – 130 години от Съединението на България и Деня на град Чирпан. Всъщност, двата празника са неразривно свързани. Защото гражданите на Чирпан са сред първите, които започват организирана борба за обединението на България и записват името на града в революционната летопис на Съединисткото движение. Именно затова на датата 6 септември (Деня на Съединението) се отбелязва и празникът на града.

Своя висок дух чирпанлии не са губили никога. Дори когато природата се изправя срещу тях, те отново изграждат своя град – по-хубав от всякога. Дори днес, в оскъдните времена на българския преход, градът на Яворов има с какво да се похвали. Убеден съм, че това се случва и благодарение на кмета на града – госпожа Кичка Петкова. И се радвам, че тя е член на Българската социалистическа партия. Ние издигаме нейната кандидатура за следващ мандат и вярвам, че тя и нейните колеги общински съветници отново ще получат вашето доверие.

Бъдете весели, усмихнати и щастливи!