Инж.Людмил Димитров: Време е за равнопоставеност между учебните заведения

Сеп 24, 2015 ВИДИН Новини Избори 1 2380

Фокусиране на вниманието и пълни промени са нужни в сферата на предучилищното и училищно образование във Видин

"Фокусиране на вниманието и пълни промени са нужни в сферата на предучилищното и училищно образование във Видин и ние ще работим за това. Време е за равнопоставеност между всички  учебни заведения, за да спре лансирането на едни за сметка на други", заяви кандидатът на БСП за кмет на Видин инж.Людмил Димитров. Днес той посети детска градина номер 19 и разговаря с колектива, който го запозна с проблемите на предучилищното образование в общината.

"В едни детски градини едва се събират 25 деца, а други работят в пълен разрез със закона за образованието - с препълнени паралелки и на две смени. Освен това някои имат средства, за да осигуряват  развлечения на децата, а на нас и това не дават ", каза директорката Ирина Петрова.

В програмата на кандидат-кмета и екипа му е предвидено учредяване на обществени съвети, в които родители, учители и местна власт да водят прозрачен дебат и да решават възникващите проблеми, както и да следят процедурите за възлагане наобществени поръчки, включително и за доставка на храни в учебните заведения, за да се върне изгубеното през последните години доверие в общинската администрация.