Инж.Людмил Димитров: В най-охранявания град в Северозапада липсва жива охрана в детските градини

В сферата на образованието се очертават тежки проблеми, които ще трябва да бъдат разрешени от новото общинско ръководство

Кандидатът на БСП за кмет на Видин инж. Людмил Димитров продължава да търси мненията на ръководителите на учебни заведения в града. По думите му в сферата на образованието се очертават тежки проблеми, които ще трябва да бъдат разрешени от новото общинско ръководство. Днес той посети ЦДГ "Васил Левски", където бе поставен въпросът за охрана на детските градини. Директорката Росица Лозанова  се оплака от вандалски прояви и постоянното чупене на съоръженията за игра. До сега никой не вземал отношение, въпреки многобройните сигнали към общинската администрация. 

„Видин се слави като най-охранявания град в Северозападна България,  толкова задължения са натрупани по договори с охранителни фирми,  община Видин сключва и нови договори за охрана, а навсякъде хората се оплакват, че охрана няма”, коментира инж. Димитров.Според него немислимо е да няма качествена жива охрана в учебните заведения, защото по думите му, която и детска градина да се погледне, ще се видят  счупени съоръжения, надраскани стени, унищожени зелени площи.