Людмил Димитров: Правителството на БСП осигури 38 млн.лв. за Видин, ГЕРБ спряха големите ни проекти

Сеп 30, 2015 ВИДИН Новини Избори 0 1814

За да дойдат инвеститори, трябват усилия от местната и централната власт

„За да дойдат инвеститори, трябват усилия от местната и централната власт, но това трудно ще стане при отношението, което има към нашия край правителството на ГЕРБ”. Това каза кандидатът на БСП за кмет на Видин инж.Людмил Димитров в телевизионен дебат по БНТ. Той припомни, че едно от първите решения на сегашното правителството на Бойко Борисов беше да спре строителството на обхода на Димово, на пътя към ГКПП Салаш – Ново корито и да извади от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” изграждането на четирилентов скоростен път от Видин до София.

„Правителството на БСП включи Видин в групата на големите градове със София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Русе, Плевен и Велико Търново  и това му осигури 38 млн.лв. в   Оперативна програма „Растеж и развитие на регионите”, които ще бъдат инвестирани в развитие на градската среда”, припомни инж.Димитров. И добави, че тогава като народен представител министър Лиляна Павлова е била против и дори обвинила Михаил Миков, че съдействал за включването на Видин в тази група, защото това е избирателният му район.

Кандидатът на БСП за кмет  беше категоричен, че за да се привлекат инвестиции и се създадат работни места, трябва да се изкоренят корупционните практики и да се провеждат прозрачни и честни обществени поръчки. „Общината може да разкрие работни места като развие общинските предприятия, които сега са на ръба на оцеляването и чрез развитие на фестивален, културен, религиозен и балнеоложки туризъм”, категоричен беше Людмил Димитров.