Учители подкрепиха БСП за създаване на стипендиантска програма във Видин

Окт 06, 2015 ВИДИН Новини Избори 0 2149

Според учителското съсловие, общинската администрация не изпълнява качествено задълженията си в сферата на образованието

Учители и директори на учебни заведения във Видин подкрепиха БСП за създаване на стипендиантска и стажантска програма, която им бе представена на среща с кандидата за кмет на общината инж.Людмил Димитров и кандидатите за общински съветници, сред които директорите на Гимназията с преподаване на чужди езици Любомир Георгиев и на ОУ „Епископ Софроний Врачански” Нина Иванова, както и  дългогодишният директор на ТИХ „Проф.Асен Златаров” Маргарита Велкова.

Според учителското съсловие, общинската администрация не изпълнява качествено задълженията си в сферата на образованието, имало е и случаи на спъване на различни инициативи на учебните заведения и толериране на едни за сметка на други.

"Първата стъпка към  промяната е да създадем обществен съвет, за да може да се контролират, както обществените поръчки, така и промените към създаване на условия за равен достъп и качествено образование за всички деца", каза пред присътващите инж. Димитров.