Миков получи подкрепа за укрепването на организацията на БСП в община Видин

Янр 09, 2016 ВИДИН Новини БСП 0 1868

Лидерът на левицата участва в партийно събрание в село Кошава

Социалисти от видинското село Кошава заявиха своята категорична подкрепа за провеждания от председателя на БСП и партийното ръководство курс на укрепване на партийната организация в община Видин. Михаил Миков участва в партийно събрание в рамките на организационния съвет, който отговаря за оздравяването на структурите на БСП. Лидерът на социалистите благодари за гласуваното доверие и заяви, че то дава надежда и увереност, че посоката, в която се движи партията е правилна.

Миков посочи, че БСП навлиза в своята 125-та годишнина като партия, успяла да докаже, че най-автентично отстоява интересите на мнозинството от българските граждани. По думите му тази роля е изключително необходима в трудната обстановка днес и БСП ще продължи да я изпълнява.

 

В хода на дискусията лидерът на левицата обърна внимание на проблемите в здравеопазването и образованието в региона. Стана дума за издръжката на училищата в малките населени места, която е поставена под въпрос от системата на делегираните бюджети. „Тя лишава от знание и качествено образование децата в тези общности – нещо, което в дългосрочен план прави неграмотността непреодолима, а обедняването необратимо. Ще се борим против тези негативни процеси. Това е една от важните задачи на БСП – в опозиция и в управление“, заяви Михаил Миков във Фейсбук. 

Партийното събрание се проведе в неотоплено помещение, защото тази зима дърва и въглища за селските кметства в общината не са осигурени, отбеляза още председателят на БСП. „Това не ни попречи да обсъдим проблемите в района. Чух множество оплаквания, например за почистването на улиците в населените в места в община Видин. Явно и тази топла зима е успяла да изненада управляващите“, коментира Миков.