БСП- Видин инициира свикването на извънредна сесия на Общински съвет Видин във връзка със закриването на поредното отделение в МБАЛ „Света Петка“ АД

13.01.2020 г.

Днес групата общински съветници на БСП инициира свикването на извънредна сесия на Общински съвет Видин чрез събирането на подписка според разпоредбите на Правилника за организация и дейност на Общински съвет Видин и взаимодействие с общинската администрация. Инициираната подписка бе подкрепена от представители на всички групи в местния парламент. Единствената предложена точка е обсъждането на мерки за стабилизиране на видинската болница и приемането на общински фонд „Здраве“. Социалистите настояват в сесията  да вземат участие представители на министерството на здравеопазването, както и представители на ръководството на лечебното заведение. Председателят на групата социалисти припомни,че тази мярка е предприета след отправено писмено искане през изминалата седмица до председателя на Общинския съвет и липсата на каквато и да е позиция от негова страна. Това е втори опит на групата на БСП за разрешаване на проблема със здравеопазването в община Видин чрез създаване на общински фонд „Здраве“.  

БСП – Видин намира за безотговорно нехайството на управляващите  към най- важния въпрос за населението не само на общината, но и на цялата област , а именно този за живота и здравето.