Филип Попов: България пропусна 10 години, в които икономиката по света се развиваше и генерираше очетлив ръст

Юни 17, 2021 ВИДИН Новини Избори 0 721

Сега е моментът, в който е необходимо да прогледнем

„България остана откачен вагон от световната икономическа композиция и вместо да върви напред ние изпуснахме влака, което доведе до ярко задълбочаване на бедността и неравенствата, а българите от обедняващи заеха мястото на крайно бедни. Отчетлив пример за това е държавната политика към Област Видин и региона“, сподели в своя фейсбук профил Филип Попов, водачът на листата на „БСП за България“ в 5 МИР Видин.

„Молекулата на обществото ни напълно се разпадна. Останаха да съществуват основно по избори подплатени електрони, чиято единствена цел е да наелектризират до колкото могат електоралните нагласи основно ползвайки не реални политики, а шоу, ексцентрични лица или тоягата в лицето на угрозата, човек да загуби работата си и да мизерства.

Разделението в обществото е потресаващо, мизерията и глада, страха за оцеляване и борбата за насъщния хляб озлоби хората едни срещу други. Ярката политика, целяща засилване на неграмотността у подрастващите и пълзящата деморализация на база крайната бедност докараха ценности и примери за подражание, разглеждани по цял свят като олицетворение на човешката алчност, безскрупулност и падение“, пише със съжаление Попов.

И добавя, че трябва ясно да си кажем истината, всичко това не се е случило без пълното погазване на принципа на върховенството на закона, както и абсолютно видимата политическа намеса и демонстрация на безнаказаност и недосегаемост в определени моменти. Това ясно беше подчертано и в месечния отчет на служебното правителство. Бяха осветени своеволия на властимащите, които са достойни за филмов сюжет от Холивуд.

Това се случва пред очите ни повече от десетилетие – публично, медийно, целево, но сега е моментът, в който е необходимо да прогледнем.

Филип Попов очерта, че в първите дни на управление на „БСП за България“ ще се започне с реализирането на предизборната платформа, която включва незабавно повишаване на доходите, целеви политики за компенсиране дефицитите в образованието, завръщане към нормалните семейни ценности, подобряване условията на живот, спокойствие и сигурност за утрешния ден базиран на всичко това и работеща, независима и справедлива съдебна система.