Филип Попов: В 45-то Народно събрание лъснаха всички маски, отново се видя, че БСП е алтернативата

Юни 27, 2021 Новини Избори 0 1262

27.06.2021 г.

"След липсата на достъп до здравеопазване и образование ни се предлага един модел "4-ри" от Висшия съдебен съвет, който закрива районните съдилища. Това има особена тежест за малки, изоставени райони като Видин. Това е отказ от достъп до правосъдие, както и необосновано високите такси. Проблем е, че се разглеждат отделно прокуратура, съд, следствие и т.н., но това е система. Наш приоритет е съдебен контрол върху главния прокурор. БСП е единствената партия, която отразяваше нахлуването на прокуратурата в президентството. Всички наши опоненти, които ни наричат партия на статуквото, нямат абсолютно никакво основание да ни нарекат така, защото ние се борим. В това Народно събрание всички партии и ИТН, ДПС, ГЕРБ, „Изправи се мутри вън!“ се съглашиха срещу предложението ни за преизчисляване на пенсиите. В 45-то Народно събрание лъснаха всички маски, отново се видя, че БСП е алтернативата", посочи Филип Попов, водач на листата на "БСП за България" във Видин в "Предизборно студио" по БСТВ.

Попов коментира предизвикателствата пред Северозапада и какви решения предлага БСП за региона: "Този регион няма как да се развива без целенасочена политика. Ние предложихме Закон за създаване на фонд за развитие на Северозапада, който всяка година да гарантира 100 млн. лева инвестиции за създаване на работни места и сигурност. Имаме огромен неизползван ресурс и това е река Дунав. Всички градове, които са по поречието на Дунав в Западна Европа благоденстват, а тук Северозападна България е най-изостаналият регион. Може да се развива туризмът, зелената енергия. Инициативата да не се направи тунелът под Петрохан е на правителството на Борисов, който няколко пъти излезе пред медии и каза, че няма пари и трябва да бъде концесиониран. Няма инвестиции, защото няма кадри и обратното."

"Планираме данъчни преференции за развитие на бизнеса в региона и стимули за младите хора, така че да останат в област Видин, става въпрос не само за парични, а за жилищни стимули, кредити на преференциални договори. При Салаш и Ново корито може да се създаде КПП, до този момент нищо не е направено, стартирахме процедурата и Борисов я спря. Искаме създаване на зеленчукова борса до Дунав мост, внесохме специален Закон за развитие на местното производство за възможности големите вериги да са задължени да изкупуват родно производство, но и това не беше прието.", посочи кандидатът за депутат.