Филип Попов от Брегово: Време е за справедливост и градеж

Юни 28, 2021 ВИДИН Новини Избори 0 675

28.06.2021г.

Енергията на хората е голяма и това, което виждаме навсякъде е, че хората искат смяна на модела, искат промяна, искат да имат по-сигурен и справедлив живот, каза водачът на листата на „БСП за България“ Филип Попов.

Той посети гр. Брегово заедно с кандидати за народни представители. Символичен домакин на срещата с граждани бе третата в листата на коалиция „БСП за България“ Аня Ангелова, която в момента е лидер на социалистите в града и общински съветник в местния минипарламент.

По време на срещата, на която присъстваха повече от 100 жители на Брегово, бяха обсъждани различни проблеми, както и приоритетите заложени в програмата за управление за развитие на региона – изграждане на напоителна система, изграждане на логистични складове/в това число под митнически контрол/, създаване на условия за износ и внос на хранителни продукти на ГКПП Брегово-Неготин (единственото на територията на северозападна България, в момента товари с хранителни продукти се изнасят само на Калотина).

Когато става дума за район по поречието на река Дунав, несъмнено голяма част потенциала за неговото развитие трябва да бъде съобразено с целите и приоритетите на Дунавската стратегия, а именно: интегриране на пазарите в рамките на Съюза и чрез трансгранично междурегионално и международното сътрудничество. Стратегията се основава на съвместни подходи, взаимодействието и по-ефективно използване на съществуващите инструменти и фондовете на ЕС, както и други ресурси и финансови средства. Тя е в съответствие с ценностите на Европейския съюз, с основните цели, принципи и политики, залегнали в Договорите. Основен принцип за партньорството на дунавските градове е „устойчиво сътрудничество“, река Дунав е символ на европейската интеграция. Принципите и приоритетите за развитие на Дунавския регион, поставят населените места от областта в изключително благоприятна и същевременно конкурентна позиция, предоставяща възможност за възраждане и устойчиво развитие и модернизиране.

Това, което ни води през цялата предизборна обиколка го виждаме нагледно тук, хората вече не се страхуват от ГЕРБ и виждат стремежът за промяна и искат да живеят по-достоен и справедлив живота, а това е нашата кауза, с грижа за всеки човек, сподели Попов.