Филип Попов: Необходим е спешен ремонт на пътя до Рабиша

Юли 01, 2021 ВИДИН Новини Избори 0 578

01.07.2021г.

"Час по-скоро, трябва да бъде ремонтиран пътя до Рабиша, единственото тектонско езеро и природният феномен пещера Магура за да са достъпни за гостите. Като най-голям град в пограничния регион, Белоградчик има водещо място в нашата стратегия за развитие на Северозапада" заяви Филип Попов. Той добави, че е необходимо държавата да предприеме адекватни мерки за развитие на туризма в региона, тъй като има всички природни предпоставки за предлагане на завършен туристически продукт – от една страна едноименния природен феномен, от друга река Дунав, еко пътеки и планински туризъм, пещери и природни забележителности.

Част от мерките, заложени в програмата за управление на „БСП за България“ са: изработване на държавна политика за развитието на всички видове туризъм: зимни спортове, рекреативен, познавателен, лечебен, пешеходен, екотуризъм и други; специална държавна програма за обезпечаване на кадрите в туризма; прекратяване отдаването на концесия на туристическите обекти – публична държавна собственост вкл. плажове, пещери и др.; държавата да стопанисва, управлява и поддържа всички туристически обекти, които са публична държавна собственост; обединение на туристическия бранш с помощта на държавата в национално представителна Единна туристическа организация; създаване на гаранционен фонд за туроператорите; актуализиране законодателството в областта на туризма към новите реалности.

Филип Попов и листата на „БСП за България“ в 5 МИР Видин участваха в отбелязването на духовния празник на града под скалите - Петровден.

Името Петър, в превод от гръцки, означава камък, затова Светите апостоли Петър и Павел са избрани за патрони и покровители на града, а Петровден - за празник на Белоградчик.

"Първият панаир в Белоградчик е организиран през 1906 година", обясни кметът Борис Николов.

На  Петровден – Белоградчик отбеляза своят празник, с богата празнична програма с духови оркестри, връчване на награди и грамоти, концерти на почти всички самодейни състави и завърши в 20 часа с Берковската духова музика. След три годишно прекъсване по желание на гражданите всичко това се случи отново на старото място "Панаирището".