Филип Попов: БСП спазва обещанията си към избирателите и ще продължава да го прави

Мар 14, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 663

14.03.2023 г.

Водачът на листата на „БСП за България“ във Видин взе участие в предизборен диспут на тема: „Решения за справяне с кризите (политическа, икономическа и външнополитическа)“, по време на който бяха обсъдени възможностите и приоритети за управление на страната, законодателни инициативи за догонващо развитие на изоставащите региони, политики за ускорено изграждане на важните за Северозападна България инфраструктурни проекти.

В ефира на БНР Радио Видин социалистът заяви, че въпреки краткото участие в управлението на страната по време на  47-ия парламент, благодарение на БСП е изпълнен бюджет в размер на 22 млрд. лв. за социална политика. Той припомни, че благодарение на левицата, бяха  увеличени още размерът на майчинството през втората година, постигнат бе ръст от 45% на социалните пенсии за инвалидност, както и бе премахнат ДДС върху цената на хляба.

Филип Попов подчерта, че БСП настоява за въвеждане на временен таван на цените на основните хранителни продукти в малката потребителска кошница. „Това, което обещаваме – изпълняваме и ще продължим активно да работим в тази насока – това са политики, които да гарантират достоен живот в България“, категоричен бе Филип Попов. Той добави още, че социалистите са радетели за историческата ни памет, затова и Националният съвет на БСП инициира общонационална подписка за запазване на Паметника на съветската армия в София в сегашния му вид и на сегашното му местоположение.

В заключение, водачът на листата на „БСП за България“ във Видин постави акцент върху подписката за провеждане на референдум срещу джендър идеологията в българските училища и категорично заяви, че БСП ще продължава да се бори за опазването на българските деца и ценностите на християнското семейство.

„Да! Можем да извоюваме редица социални придобивки за българския народ, доверете ни се, изберете № 1 и коалиция „БСП за България“ на изборите на втори април!“,  апелира Филип Попов.