Община Бойница

Община Бойница е разположена в Северозападна България, област Видин. Общинският център с.Бойница се намира на 250 км от столицата София и на 35 км от областния център Видин. На юг и югоизток общината граничи с община Кула, на изток - с община Видин, на североизток - с община Брегово, на север и запад общината граничи с Република Сърбия.
Средната надморска височина в общината е около 350 м. През територията й преминават реките: Бойнишка, Рабровска и Тополовска.
Икономическият облик на общината се определя главно от селското стопанство. От общата площ на общината 80,15% са селскостопански фонд, 14,85% - горски фонд, 3,25% - фонд “Населени места”, 1,75% - водни площи, пътища и инфраструктура. Основното направление в селското стопанство е земеделието и в частност отглеждането на зърнени култури.
Природни и културно-исторически забележителности, разположени на територията на общината, са пещерният манастир по пътя за с. Раброво, останките от римска крепост “Пецино кале” в с.Бойница, водопад на границата между община Бойница и община Кула.

Населени места: 8. села:  Бориловец,  Бойница (център на общината),  Градсковски колиби,Каниц,Периловец, Раброво,  Шипикова махала,  Шишенци

Кмет: Анета Стойкова Генчева

За връзка с общината:

Адрес: с.Бойница, ПК 3840, ул. “Георги Димитров“ №1

Телефон: 0938/ 98802; 98803; 98804

Електронен адрес: http://obshtina-boinica.com

електронна поща: boinica@mail.orbitel.bg

Председател на ОбС на БСП-Бойница: Стойчо Мишов Бальов

гр. Бойница 3840 , ул. "Георги Димитров" 55 

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи