Филип Попов: Време е да градим след разрухата, която направиха от ГЕРБ

Сеп 10, 2022 ВИДИН Новини Избори 0 1103

10.09.2022 г.

На паметния девети септември водачът на листата на коалиция "БСП за България" във Видин Филип Попов представи кандидатите за народни представители пред емблематичния Паметник на свободата в областния град. Кандидатите за народни представители от левицата сведоха глава пред подвига на всички герои загинали за освобождението на България и поднесоха венци и цветя в знак на признателност към делото им. "Да отдадем своята почит за свободата на България, за социалистическата идея. 2-ри октомври отново ще е 9-ти септември, защото и днес се появяват политически формации, които претендират да са патриотични, а в същото време те са с фашистки корен", заяви Филип Попов на откриването на кампанията на социалистите във Видин.

Попов отбеляза, че БСП е единствената партия, която реално е осигурила истински социални придобивки както за обикновения българин, така и бизнеса. Той даде и конкретни примери защо на 2-ри октомври да се гласува с номер 28 в интегралната бюлетина, като посочи: "За България е прецедент 22 милиарда лева за социални разходи. Увеличихме и пенсиите, увеличихме майчинските, помощта за бедните, подпомогнахме бизнеса в тежката криза. Защото искаме нормални отношения с Русия".

По думите на Попов листата на БСП във Видин е съставена от истински професионалисти. "Време е да градим след разрухата, която направиха от ГЕРБ. За социална и сигурна държава номерът е 28 за коалиция "БСП за България", заяви в заключение социалистът.