Филип Попов: Единствено БСП предлага 10 спешни мерки за първите 100 дни

Сеп 19, 2022 ВИДИН Новини Избори 0 866

Доказахме се като държавническа, последователна и социална партия

„Всеки ден провеждаме срещи с хората и чувстваме тяхната подкрепа за провежданата от нас политика през последните 6 месеца, както и предлаганите от мерки, които следва да довършим. Не само обещавахме, но и реализирахме голяма част от приоритетите, за които се броихме в последните години.“ Това заяви водачът „БСП за България“ в 5 МИР Видин Филип Попов в ефира на Nova News.

Социалистът коментира, че в момента единствено БСП предлага 10 спешни и конкретни мерки за първите 100 дни. Той изброи и някои от основните предложения на левицата:

- Изземване свръхпечалбите на енергийните дружества и тяхното справедливо разпределяне между домакинствата и фирмите;

- Продължаване подкрепата към бизнеса за цената на тока;

- Да се въведе таван на цените;

- Увеличаване на минималната работна заплата до достигане 50% от размера на средната;

- Преизчисляване на пенсиите;

- Безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и безплатни учебници до 12 клас;

- Определяне праг на енергийната бедност;

„Във времето се доказахме като една държавническа, последователна и социална партия. 22 млрд. лева бяха заделени за социални разходи. Всичко това го постигнахме за 6 месеца с нашите партньори. Надявам да подкрепят и настоящите ни мерки“, посочи Филип Попов.

„Когато се опитахме да съставим правителство с мандата на ПП - ние ясно и категорично заявихме нашата позиция, която беше записана като приоритет в програмата ни. Говорим за стартиране на преговори с всички доставчици на газ, включително и с "Газпром", за да защитим интересите на всеки един български гражданин“, обясни водачът на листата във Видин за позицията на БСП относно доставките на синьо гориво.

Той изтъкна и факта, че за 15 години членство по Дунавската стратегия единственото, което сме направили, е велоалея от Видин до Силистра. „А един проточен ВЕЦ при Дунав би имал възможност да запълни почти половината от капацитета при АЕЦ „Козлодуй. Това означава независима енергийна система на България. Това е част от нашата предизборна платформа“, добави Попов.

Социалистът заяви, че още в 47-ия парламент от БСП са заявили, че България трябва да има нормални отношения с всички, което включва и Руската федерация. „Категорично се противопоставихме на изнасянето на оръжия за Украйна, защото това би ни въвлякло пряко в конфликта“, обобщи той.

„Нека българските граждани подкрепят БСП, защото по този начин те подкрепят себе си, подкрепят развитието на България и стабилността, както и социалната политика, без която няма как страната ни да бъде изведена от кризата. В предишното управление бяхме социален стълб. Можем да бъдем такъв и в предстоящия кабинет. Гласувайте за „БСП за България“ на 2 октомври с номер 28 в бюлетината“, каза в заключение Филип Попов.