Филип Попов: Доказали сме, че сме социален стожер и постигаме целите си в помощ на хората

Мар 09, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 917

Коалиция „БСП за България“ във Видин откри предизборната си кампания

Кандидатите за народни представители в 49-ото Народно събрание от 5 МИР Видин се срещнаха със симпатизанти на партията, с които обсъдиха актуални проблеми в страната, сред които високата и непрестанно нарастваща инфлация, както и спекулата с цените на стоките. По думите на водача на видинската листа на левицата Филип Попов повече от належащо в момента е въвеждането на таван на цените на основните хранителни продукти от малката потребителска кошница по модел на страни като Гърция и Франция. 

„Изправени сме пред редица предизвикателства, като влизаме в трудна кампания, която ще ни амбицира да работим още по-усърдно за едно по-добро бъдеще за всички нас“, каза Филип Попов и припомни, че през годините социалистите са доказали, че могат да бъдат социален стожер и да постигат приоритетните си цели като увеличение на пенсиите, трудовите възнаграждения на работещите, детските надбавки.

Той припомни, че през мандат на депутатите от левицата са осигурени още топъл обяд за хората в нужда, безплатни детски градини, ясли, както и учебници за всички ученици. „Сега усилено се работи за възстановяване на пенсионерските клубове в региона, които се обновяват със собствени средства“, добави социалистът.

Водачът на видинската листа Филип Попов представи останалите 7 кандидат – депутати, сред които млади професионалисти с дългогодишен опит и амбиция и даде заявка за силни резултати на предстоящите избори. Кандидатите за народни представители от БСП-Видин заявиха, че се обявяват против демонтирането на паметника на Съветската армия и застават твърдо зад протестиращите в столицата.

По време на срещата във Видин бе обсъден и референдумът срещу влизането на джендър идеологията в училищата, организиран от БСП. Инициативния комитет за провеждането на референдум ще бъде учреден утре. Започва и събирането на подписи по места.

„Видин и България имат нужда от коалиция „БСП за България“. Да! Можем – да постигнем заслуженото челно място на партията в политическия живот на страната, с № 1 в интегралната бюлетина на изборите на втори април“, категоричен бе водачът на листата.