Филип Попов: Ще доразвием социалната политика, която започнахме

29.03.2023 г.

„Със здрав разум ще отстояваме всичко постигнато до тук, за да  доразвием приоритетно социалната ни политика, за която нито една друга партия не се погрижи в управлението до сега“, заяви водачът на листата на „БСП за България” в 5 МИР Видин, който, заедно с кандидатите за народни представители от листата, се срещна с жители на община Макреш.

Филип Попов и коментира темата с въвеждане на таван на цените на храните, като мярка за борба със спекулата, увеличаване доходите и пенсиите, както и грижата за хората в сферата на здравеопазването.

„Предвиждаме мащабна реформа. Ще намалим ДДС върху медицинските изделия и лекарствените продукти, като възнамеряваме за децата до 14-годишна възраст лекарствата да не се заплащат. Настояваме още за безплатно здравеопазване за всички, които имат платени здравни вноски“, категоричен бе Попов. Той коментира още темата с въвеждане на таван на цените на храните като мярка за борба със спекулата и увеличаването на доходите и пенсиите. Беше обсъдена и битката на социалистите срещу  джендър пропагандата в българските училища, ненамеса на България във войната в Украйна и това, че ще бранят своята история, като запазват паметните плочи на онези воини, които са пролели кръвта си за България.

По-късно кандидатдепутатската листа посети и селата Киреево и Раковица, където хората живо се интересуваха от национални общозначими теми, като нуждата от съдебната реформа в България. Те споделиха притесненията си от компрометираните пътища, както и от липсата на близко лечебно заведение в региона.

„Да! Можем. Всички заедно обединени - ние можем, защото силата на нацията идва от целостта. Подкрепете ни с № 1 в бюлетината!“, призова Филип Попов.