Филип Попов: Ще доразвием социалната политика, която започнахме

Мар 29, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 493

29.03.2023 г.

„Със здрав разум ще отстояваме всичко постигнато до тук, за да  доразвием приоритетно социалната ни политика, за която нито една друга партия не се погрижи в управлението до сега“, заяви водачът на листата на „БСП за България” в 5 МИР Видин, който, заедно с кандидатите за народни представители от листата, се срещна с жители на община Макреш.

Филип Попов и коментира темата с въвеждане на таван на цените на храните, като мярка за борба със спекулата, увеличаване доходите и пенсиите, както и грижата за хората в сферата на здравеопазването.

„Предвиждаме мащабна реформа. Ще намалим ДДС върху медицинските изделия и лекарствените продукти, като възнамеряваме за децата до 14-годишна възраст лекарствата да не се заплащат. Настояваме още за безплатно здравеопазване за всички, които имат платени здравни вноски“, категоричен бе Попов. Той коментира още темата с въвеждане на таван на цените на храните като мярка за борба със спекулата и увеличаването на доходите и пенсиите. Беше обсъдена и битката на социалистите срещу  джендър пропагандата в българските училища, ненамеса на България във войната в Украйна и това, че ще бранят своята история, като запазват паметните плочи на онези воини, които са пролели кръвта си за България.

По-късно кандидатдепутатската листа посети и селата Киреево и Раковица, където хората живо се интересуваха от национални общозначими теми, като нуждата от съдебната реформа в България. Те споделиха притесненията си от компрометираните пътища, както и от липсата на близко лечебно заведение в региона.

„Да! Можем. Всички заедно обединени - ние можем, защото силата на нацията идва от целостта. Подкрепете ни с № 1 в бюлетината!“, призова Филип Попов.