Иван Николов, БСП: Няма да вдигаме местните данъци и такси

11.10.2023 г.

 Политики за подпомагане израстването на младите и тяхното завръщане обеща кандидатът за кмет на Видин от БСП - подзаглавие „Както на национално, така и на местно ниво, БСП доказва, че когато е дори и за малко в управлението, постигаме много.” Това заяви кандидатът за кмет на Видин от „БСП за България” Иван Николов в предизборен дебат по БНТ.

„От БСП сме социална партия и мислим за хората, защото знаем, че много от тях в общината са бедни, а работодателите са малко. Ние няма да вдигаме данъците и таксите, но ще се обърнем към централната власт по-голяма част от данъците да бъдат връщани в хазната на Видин, за да може общината да се управлява по-социално и хората да усетят, че ние имаме грижа за тях”, посочи той.

Според Николов, проблемът с местната болница е липсата на кадри, тъй като има голям теч на млади и образовани хора от общината. По неговите думи, това е и резултат на лошото общинско управление, тъй като е пропуснато да се подпомогнат младите хора и те да се завръщат в родното си място. „Ще предприема стъпки за развитието на речния туризъм. Ще си сътруднича с другия бряг на реката, така че този вид туризъм да бъде адекватно подпомогнат”, каза още кандидатът за кмет от БСП.

„Уважаеми съграждани, избирайте хората, които могат да ви управляват правилно. Нашата програма е амбициозна и социална – обърната към жителите на община Видин. Ще работим за изграждането на най-добрата инфраструктура, за социално подпомагане на бедните и подпомагане за израстване на младите и тяхното връщане във Видин. Гласувайте с №1 в бюлетината”, призова в заключение Иван Николов.