БСП - Видин с пълна подкрепа за новия курс на партията

Юни 29, 2024 ВИДИН Новини БСП 0 570

В препълнената зала социалистите се обявиха “за” консолидация и ляво обединение

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и организационен секретар на партията Борислав Гуцанов се срещна с актива във Видин. В препълнената зала на общината той проведе над двучасов разговор със социалистите в града. Те декларираха пълна подкрепа за новия курс, който пое временното ръководство, начело с и.ф. председател Атанас Зафиров. 

Председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов запозна членовете със стъпките, които бяха предприети за формиране на широко ляво обединение. В последните дни новото ръководство се срещна с представители на “Левицата”, както и на движенията вътре в БСП. 

“България има нужда от силно ляво обединение, каквото отсъстваше последните години. Вече направихме първите крачки и ще продължим”, декларира той. 

Активът на партията във Видин подкрепи и курса на новото ръководство за намаляване на напрежението между институциите в търсене на изход от политическата криза. 

Обиколката на Борислав Гуцанов и срещите му с актива продължават и през следващите дни. 

Той беше гост на тържественото честване на празника на град Белоградчик – Петровден. На него присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. Гуцанов разговаря и поздрави специално кмета на Белоградчик Боян Минков, който беше избран от листата на БСП на последните местни избори.