Младите социалисти във Видин отбелязаха 1 май с руската общност в града

Май 01, 2015 ВИДИН Новини БСП 0 2072

Младите социалисти във Видин и представители на руската общност в града отбелязаха заедно Деня на труда - 1 май с шествие от централния площад „Бдинци” до паметника на Димитър Благоев

Младите социалисти във Видин и представители на руската общност в града отбелязаха заедно Деня на труда - 1 май с шествие от централния площад „Бдинци” до паметника на Димитър Благоев. Те поднесоха цветя пред монумента на основателя на социалистическото движение в България, който е бил и учител в гимназията във Видин. Младежкото обединение в БСП спази традицията за честване на 1-ви май пред паметника на Благоев, въпреки че в момента достъпът до него е силно затруднен, защото площадката пред него е превърната в строителен склад заради изпълняван от община Видин проект.

          „Липсата на реални алтернативи за заетост, възможности за професионално развитие и най-ниските доходи в целия Европейски съюз са причина 200 000 души да планират в най-скоро време да напуснат държавата. Още по-тревожно е, че 90 на сто от напускащите са младежи - това са бъдещите инженери, лекари, научни работници!”, се казва в  обръщението на младите социалисти, които призоваха:  „Да върнем надеждата на младите, че могат и трябва да се реализират в собствената си страна, при своите семейства, роднини и приятели. Да върнем надеждата на възрастните, че ще създадем условия за техния достоен живот, а за тези които могат и желаят да предадат своя опит - допълнителни възможности за реализация.”

          Преди началото на шествието живеещите във Видин руски граждани проведоха акция „Георгиевска лента” и закачиха на видинчани двуцветната лента в оранжево и червено, която се е превърнала в символ на уважение и признателност към загиналите във Втората световна война руски войници.

          Честването на Деня на труда продължи със спортен празник в местността Божурица.